Selidbe Milošević / Selidbe Crna Gora

Selidbe Crna Gora

Selidbe Crna Gora – koliko god su naše dve zemlje bliske, a narodi bratski, ipak se radi o dve različite države, tako da su selidbe u ili iz Crne Gore međunarodne selidbe. A to za sobom povlači i neke posebne administrativne zahteve prilikom selidbi.

Selidbe Crna Gora

Kako se preseliti u Crnu Goru?

  • Potrebno je prikupiti neophodne papire i dozvole, ipak se ide preko granice (granica se može preći i sa ličnom kartom, ali za stvari je potrebno prikupiti posebnu dokumentaciju. Koju? To najbolje znaju u agenciji za selidbe) . Ne morate da rizikujete da ostanete satima i danima na granici objašnjavajući policajcima i carinicima zašto vam fali neki dokument za koji niste znali da vam je potreban. Umesto toga možete lagano da na pr. odletite avionom (karte nisu skupe), dok vaše stvari prolaze granice.
  • Pravilno i bezbedno upakovati stvari, posebno je potrebno voditi računa o velikim komadima nameštaja, i njihovoj montaži (i demontaži kasnije) na vozilu. Svi znamo kakvi su putevi do Crne Gore, pune krivina i neravnina. Ko misli da može da spakuje na primer klavir i da ga prenese do Nikšića?
  • Stvari treba dobro zaštititi, privezati, obezbediti, spakovati. Na granici će carinici hteti da pregledaju teret, on mora da bude pristupan njhovom pogledima.
  • Nabavka adekvatnog transportnog sredstva. Profesionalne agencije su spremne za međunarodne selidbe na duga rastojanja, i imaju u svom voznom parku kamione i kamionete sa kojima mogu lako i u potpunosti mogu da prebace vaše stvari.

Razlozi za selidbu u/iz Crnu Goru

Razlozi mogu da budu različiti:

  • Poslovni razlozi – između dve države su postavljene granice, ali to nije sprečili ljude da nalaze bolje poslove sa druge strane granica. Zna se da su plate u Crnoj Gori malo veće nego u Srbiji, ali kod nas su mogućnosti malo veće. Migracija teče u oba pravca.
  • Studiranja ili stručno usavršavanja – svako zna barem po nekog Crnogorca koji je završio ili još studira neki fakultet u Beogradu. Dosta često oni kupe ili iznajme prazan stan, a ne moraju se još i kupovati nove stvari, kada su kod kuće iste takve.
  • Turizam – Crna Gora, nije tajna, ima predivno more i planine, vredi provesti neko vreme tamo. Posebno kada dođe pretoplo i nepodnošljivo beogradsko leto. Stvari koje vam znače, lako se pomoću specijalizovane agencije za selidbe mogu prebaciti tamo.
  • Nekih stvari koje nema u jednoj državi, ima u drugoj. U Beogradu se održavaju mnogobrojni međunarodni i domaći sajmovi, dok u Crnoj Gori kao manje tržište ih nema u tom broju. Nekada se isplati kupiti neki komad nameštaja, ili tehničke robe po sajamskim popustima i prebaciti ih, naravno koristeći usluge agencija za selidbe.

Crna Gora - možda niste znali

Crna Gora je po svom položaju mediteranska i balkanska zemlja, sa površinom od 13812 km2 na kojij žive oko 600 000 stanovnika. Ima izražen planinski karakter i neprohodnost, što je znatno doprinelo sporom razvoju saobraćaja u zemlji. Ukupna dužina puteva u Crnoj Gori je 5.277 km, od toga 1.729 km u čvrstoj podlozi (asfalt, beton). U zemlji nema auto-puteva, mada postoje putevi i deonice sa po tri trake.

Glavni kontinentalni pravac ide Budva - Podgorica - Bijelo Polje i dalje prema Srbiji i Evropi. Duž primorja, jadranska magistrala povezuje sva primorska naselja. Udaljenost između Beograda i Podgorice je 430 kilometara. Da bi se prešla ova a kilometraža, putničkim automobilom potrebno je oko 7 sati.

Rekli ste o nama

Selidbe Milošević je brend za selidbe i prevoz robe.

Selidbe blog

Korisni tekstovi vezani za selidbe, selidbe Beograd, selidbe Srbija. Iskustva koja mogu i vašu selidbu učiniti lakšom i efikasnijom.

Velika selidba stana u Beogradu šta treba znati

Velika selidba stana u Beogradu šta treba znati

Kombi selidbe prednosti koje treba znati

Kombi selidbe prednosti koje treba znati

Prevoz nameštaj Ikea Beograd

Prevoz nameštaj Ikea Beograd

Kombi prevoz robe

Kombi prevoz robe

IMATE PITANJA ZA SELIDBE U BEOGRADU I SRBIJI?

Kontaktirajte selidbe Beograd i naći ćemo najbolje rešenje za vašu selidbu ili prevoz.