Velika selidba stana u Beogradu šta treba znatiPrepunili ste stan, kako stvarima tako i čeljadima i sledi onaj tako lep i ponekad dramatičan korak.

Velika selidba. Zašto kažemo velika? Zato što selite sve stvari. Od igle do lokomotive, od tepiha do frižidera, escajga i kreveta i ormana. Epa i nije jednostavno. Treba to sve, kao bi rekli u žargonu na Rudniku, ishendlovati.

Oni koji su se selili znaju da selidba stana, pogotovo u Beogradu, može biti stresna. Ipak, uz planiranje i organizaciju može biti manje stresna i čak ostati u sećanju kao jedan lep događaj.

Evo nekoliko koraka o kojima treba da razmišljate, da ne kažemo da ih realizujete kada se pripremate za veliku selidbu stana:

#1 Obavestite komšiluk da se selite. Bez obzira što ih više nećete svakodnevno viđati, pokažite da vam je stalo do njih i da str svesni da vaša selidba ugrožava njihov komfor, kako u zauzeću parkinga, lifta, stepenica tako i u gužvi i buci koja će se neminovno vanredno stvarati. Ovo važi ne samo za vaš već nekako bivši komšiluk već i za nove komšije na novoj lokacije gde se selite. Jedan papir a4 formata na kome ćete precizirati vreme u kome će lift biti više zauzet zbog vaše selidbe pokazaće vašu odgovornost i pažnju prem komšijama.

 #2 Dobra priprema pola obavljenog posla. Dakle, odmah u kreiranje plana selidbe. Ne samo plana pro forme već pravog plana, sa potrebnim detaljima jer nikada ne znate šta može da krene po zlu. Na primer, nema parking mesta za kamion ili kombi vozilo.
Stavite na papir sve stvari koje treba preseliti i kako ih treba zapakovati. U funkciji od obima i strukture stvari vrši se i odabir prevoza odnosno kamiona ili kombija ali i raspored stvari u novom domu na novoj adresi.

#3 Pripremite neophodan materijal za pakovanje stvari! Ovo se često zaboravi. Treba imati na umu da se prase ne goji uoči Božića. Pre početka pakovanja proverite da li imate dovoljno kutija, kesa, vreća, traka, pucketavih folija  i drugih potrepština za pakovanje. Trebaće vam.

Faktor vremena je uvek bitan! Pogotovo u gradovima kao što je Beograd koji je sve samo ne usporen grad. Odvojite dovoljno vremena za pakovanje stvari jer neke od njih mogu da vam oduzmu i više vremena nego što pretpostavljate jer ih nikada niste pakovali.

#4 Selidba je odlična prilika da se rešite nepotrebnih stvari. Pre selidbe pažljivo pregledajte vaše stvari i bez previše empatije odlučite koje su od njih zaista potrebne a one koje nisu od nepotrebnih stvari možete prodati, donirati ili baciti. Agencija za selidbe će vam pomoći da se rešite nepotrebnih stvari kao što je na primer stari nameštaj.

#5 Pametno klasifikujte stvari koje pakujete. Nekako ih razvrstavajte po kategorijama, ili po sobama a obavezno obeležite kese sa natpisima šta je u njima. Na taj način će biti lakše rasporediti stvari po novom domu. Velika selidba, veliki broj stvari. Ovo je iskustveni savet koji ako se selite prvi put može da vam značajno uštedeti vreme i trud.

#6 Vredne stvari i one za koje ste sentimentalno vezani preselite sami pre velike selidbe. Ovo je korak koji mnogi zaborave pa onda naprosto strepe dok se ne završi selidba. Ne mora tako. Ukoliko baš ne stignete da to uradite možete posebno da naznačite radnicima o kojim stvairma se posebno vodi računa.

#7 Unajmite profesionalnu agenciju za selidbu. Naša agencija za selidbe Milošević će vam smanjiti stres i olakšati selidbu. Nemojte imati na umu jer kada sve stavite na papir onda je odluka o angažovanju profesionalne agencije za selidbe najracionalnija.
Zaboravite prijatelje i rodbinu jer oni ne služe da lome kičmu. Agencije za selidbe imaju iskustvo i znanje o tome kako najbolje organizirati i preseliti vaše stvari. Pogotovo ako treba da se radi demontaža pa montaža stvari u novom domu. A tek da ne govorimo o teškim stvarima koje treba i znati spakovati i utovariti i istovariti.

#8 Ako smatrate da imate baš vredne stvari onda ih osigurajte. Važno je da osigurate pre selidbe. U krajnjem možete napraviti popis važnih stvari koje prenosite i pratiti njihovu isporuku. Ako ste baš pedantni i nepoverljivi može da se napravi i Ugovor o selidbi u kome će biti posebno specificirane ove stavke. Dogovor kuću gradi. 

#9 Pripremite se za novi dom, novi stan, novu kuću. Pre dolaska u novi dom, proverite imate li sve što vam treba, uključujući ključeve, nameštaj i druge stvari. Također, proverite da li je novi dom spreman za vas i ako ne, organizirajte servise koji vam trebaju. Svaki početak je težak pa i život na novoj lokaciji. Stoga se potrudite u startu da ga olakšate.

#10 Proverite da li su plaćeni računi, kako u stanu ili kući koju napuštate tako i na novoj lokaciji. Ovo je stavka na koju većina onih koji se seli jednostavno ne uradi proveru. A posle nekoliko mesci ili godinu dana stiže otrežnjenje u vidu kazni, kamata, računa o kojima niste ni sanjali.


Umesto zaključka


Velika selidba stana u Beogradu može biti stresna, ali s dobrom organizacijom, planiranjem i pripremom, može biti uspešna i umesto napornog i događaja kome se baš niste radovali bude baš onaj koji će vam ostati u lepom sećanju.

Naša agencija za selidbe Milošević će se pobrinuti da selidba protekne u najboljem redu i da ostanemo prijatelji posle selidbe. Jer pare dođu i odu a nešto drugo ostaje u nama i iza nas. Nismo ni velika ni ogromna agencija ali imamo iskustvo, znanje da i vašu veliku selidbu uradimo kako treba. 

Kontaktirajte nas bez obaveza.

 

prodaja stanova pik smrtovnice blumen horoskop kalkulator online knjige pdf cvijece vicevi

 


Dodajte komentar

Rekli ste o nama

Selidbe Milošević je brend za selidbe i prevoz robe.

Selidbe blog

Korisni tekstovi vezani za selidbe, selidbe Beograd, selidbe Srbija. Iskustva koja mogu i vašu selidbu učiniti lakšom i efikasnijom.

Velika selidba stana u Beogradu šta treba znati

Velika selidba stana u Beogradu šta treba znati

Kombi selidbe prednosti koje treba znati

Kombi selidbe prednosti koje treba znati

Prevoz nameštaj Ikea Beograd

Prevoz nameštaj Ikea Beograd

Kombi prevoz robe

Kombi prevoz robe

IMATE PITANJA ZA SELIDBE U BEOGRADU I SRBIJI?

Kontaktirajte selidbe Beograd i naći ćemo najbolje rešenje za vašu selidbu ili prevoz.