Selidbe Milošević / Selidbe Stari Grad

Selidbe Stari Grad

Selidba Stari Grad – to znači prava logistička noćna mora. Na pitajte zašto, odgovor je evidentan. To je centar Beograda, tu su ulice stalno pune vozila, trotoari sa prolaznicima (i parkiranim automobilima pride), tu nema mnogo slobodnih i zelenih površina, tu je svaki kvadratni centimetar zauzet i urbanizovan.

Selidbe Stari Grad mapa

Život u centru

Kroz centar grada prolaze najvažnije saobraćajnice grada koje su pune vozila 24 sata i koje ne smeju da budu blokirane ni jedne sekunde. Centar grada je pun turista, užurbanih prolaznika koji negde jure i ne vole da im neko smeta, tu su zgrade relativno stare, sa uskim stepeništem, sa malim liftovima, ako ih uopšte ima. Često se odmah iz hodnika zgrade izlazi na ulicu. U Starom Gradu je problem postaviti kontejnere za smeće (sve dok nisu uveli podzemne), a kamoli kamion za selidbe. Neko će reći „hajde da to obavimo noću!“, ali ovaj deo grada živi i noću u istom ritmu kao i danju.

Generalno, kada se radi o selidbama na bilom kom mestu, napraktičnije je angažovati profesionalne agencije za selidbe, ali ovo posebno važi kada se radi o uskom centru Beograda. Ovde se traže sledeće stvari:

 • Dobre organizacione veštine
 • Snalažljivost
 • Dobra oprema
 • Mišići
 • Iskustvo
 • Veština

Kako izgleda selidba na Starom Gradu?

Ne može se tek tako parkirati kamion i blokirati pola grada, posao treba dobro organizovati. Šta urade profesionalci iz agencija:

 • naprave plan selidbe
 • procene vreme koje je potrebno da se selidba izvrši
 • pronađu pravo mesto i vreme gde će moći da se parkira vozilo za selidbu.
 • izaberu optimalnu trasu za prevoz

Vozila su obično manjih gabarita, kako bi se lakše prilagodila gužvama u saobraćaju i ograničenjima.

Posebno je bitno da radnici budu iskusni, da znaju svoj posao i da ga obave u najbržem mogućem roku

Još jednom da podvučemo, u starom gradu, ne može se raditi polagano i natenane. Ako se to radi, dobija se opomena komunalne policije koja je ovde vrlo aktivna i primetna. Nekada je potrebno da se veći komadi nameštaja spuštaju ili dižu kroz prozore pošto su stepeništa previše uska, a za to su potrebni specifični konopci i pomagala. Tako da ne razmišljajte više, potrebna vam je agencija za selidbe sa iskustvom. Da vas ne boli glava.

O opštini Stari grad

Opština Stari grad je epicentar svih gradskih dešavanja. Nastala je 1957, zauzima površinu od 698 ha, na kojoj živi oko 70.000 stanovnika. Ime Starog grada odražava istorijsko mesto i ulogu starog gradskog središta odakle se Beograd dalje razvijao. Zbog neverovatnog značaja koji ova opština ima za istoriju glavnog grada Srbije, pod zaštitom se nalazi preko 200 objekata koji imaju veliku važnost za očuvanje istorije grada Beograda. Da nabrojimo neke:

 • Beogradska tvrđava - Kalemegdan
 • Knez Mihailova ulica
 • Trg Republike
 • Boemska Skadarlija
 • Dorćol
 • Terazije
 • Hotel Moskva

Ustanove na Starom Gradu

Na opštini Stari grad nalazi se 8 osnovnih i 11 srednjih škola među kojima je i najstarija škola kod nas, Prva beogradska gimnazija. Na Studentskom trgu, smešten je kompleks fakulteta: Hemijski, Fizički, Fakultet za fizičku hemiju, Matematički, Geografski, Biološki, Filološki, Filozofski, kao i sam Rektorat Univerziteta u Beogradu. Pored navedenih, na opštini Stari grad nalazi se još osam fakulteta kao i veliki broj kulturnih ustanova, poput UK Parobrod, brojni muzeji (Muzej primenjene umetnosti, Narodni muzej, Vojni muzej, Muzej grada itd.), pozorišta, galerija, biblioteka, instituta.

Živeti i raditi na području opštine Stari grad je interesantno i dinamično, ali selidbe ipak prepustite profesionalcima.

Rekli ste o nama

Selidbe Milošević je brend za selidbe i prevoz robe.

Selidbe blog

Korisni tekstovi vezani za selidbe, selidbe Beograd, selidbe Srbija. Iskustva koja mogu i vašu selidbu učiniti lakšom i efikasnijom.

Velika selidba stana u Beogradu šta treba znati

Velika selidba stana u Beogradu šta treba znati

Kombi selidbe prednosti koje treba znati

Kombi selidbe prednosti koje treba znati

Prevoz nameštaj Ikea Beograd

Prevoz nameštaj Ikea Beograd

Kombi prevoz robe

Kombi prevoz robe

IMATE PITANJA ZA SELIDBE U BEOGRADU I SRBIJI?

Kontaktirajte selidbe Beograd i naći ćemo najbolje rešenje za vašu selidbu ili prevoz.