NA ŠTA TREBA OBRATITI PAŽNJU AKO SE SELITE SA SVOJIM KUĆNIM LJUBIMCEM


Na šta treba obratiti pažnju ako se selite sa svojim kućnim ljubimcem

 

Mnogi od vas imaju kućnog ljubimca koji predstavlja, pa slobodno možemo reći, člana porodice. Ukoliko vam predstoji selidba, ne smete zaboraviti da zbrinete i svog kućnog ljubimca. On svakako ide sa vama, a evo na šta morate obratiti pažnju.

 

Zakažite posetu veterinaru pre selidbe na novu lokaciju

Pre selidbe, odvedite svog ljubimca kod veterinara da dobije sve potrebne vakcine, lekove i kopiju svoje medicinske dokumentacije. Nakon što se preselite u svoj novi dom, raspitajte se o veterinaru kome se možete obratiti kada to bude bilo potrebno. Baš kao i za ljude, poželjno je da proverite kakav je veterinar kroz razgovor sa susedima, ili da odete u njegovu ordinaciju pre nego što odvedete svog ljubimca.

 

Redovno ažurirajte kontaktne informacije o svom ljubimcu

Danas je tehnologija toliko napredovala, da mnogi kućni ljubimci imaju ogrlicu sa ugrađenim specijalnim mikročipom gde se nalaze svi neophodni podaci o njemu. Zato je važno da se ove kontakt informacije redovno ažuriraju. Zahvaljujući ovome, možete mnogo brže da locirate svog ljubimca (mada nisu svi upoznati sa procesom održavanja mikročipova).

 

Proverite pravila u avionu koja važe za kućne ljubimce

Prilikom rezervacije avionske karte, pogledajte sajt dotične avio kompanije da proverite da li je vaš ljubimac pripremljen za transport u skladu sa politikom te kompanije. Ljubimci obično idu u delu sa prtljagom, pa se pobrinite da bude adekvatno obezbeđen. Može se desiti da vaš ‘’prtljag’’ stigne posle vas na krajnje odredište, a to svakako ne želite da se desi.

 

Pobrinite se za vašeg ljubimca kada se preselite na novu lokaciju

Prelazak u novu sredinu za vašeg ljubimca može biti ogromna promena. Trudite se da mu pružite dodatnu ljubav i pažnju. Pronađite lokalni park za pse i pustite ga da trči slobodno. Naravno, svaki ljubimac voli novu poslasticu ili igračku.

Stvorite novi dom sa vašeg ljubimca

Ne možete i ne smete zaboraviti na svog ljubimca kada ste u potrazi za novim domom.

prodaja stanova pik smrtovnice blumen horoskop kalkulator online knjige pdf cvijece vicevi

Pre nego što vaš kućni ljubimac bude u novom stanu, pobrinite se da sve njegove stvari budu na svom mestu u novom prostoru, kao što su: hrana, igračke, posteljina i druge stvari koje vaš ljubimac koristi. Na ovaj način, vaš ljubimac će se prilagoditi novom domu za veoma kratko vreme.

 

komentara: 3
 • Komentari
  Srecko
  06/Aug/2020 15:57:30

  Bravo, na sve ste mislili. Kao sto selidba moze biti stresna za nas stresna je i za naseg kucnog ljubimca ako ne i vise nego nama.

 • Komentari
  Nenad
  11/Aug/2017 20:25:16

  Obavezno obaviti razgovor sa avio prevoznikom, ako se radi o višesatnom putovanju, da li je vaš ljubimac adekvatno zbrinut, da li imaju obezbeđenu hranu i vodu za vašeg "člana porodice". Tekst je odličan i profesionalno odrađen.

 • Komentari
  Mirjana
  23/May/2017 15:29:43

  Svaka Vam čast na blog o svemu ste mislili ,da ne kažem sva bitnija pitanja ste pokrili što se tiče selidbe sa ljubimcem. Od samog polaska,transporta pa čak i do vakcionacionog kartona,a ovo za pripremu i prilagođavanje ljubimca na novu sredinu me je najviše oduševilo jer mnogi ne često neće da priznaju da su oni emocionalna bića kao sto smo i mi, samo ne znaju to da nam kažu,moraju da nam pokazu. I svakako odabir novog veterinara, čak ste i na to mislili, svaka Vam čast, bravo.


Dodajte komentar

Rekli ste o nama

Selidbe Milošević je brend za selidbe i prevoz robe.

Selidbe blog

Korisni tekstovi vezani za selidbe, selidbe Beograd, selidbe Srbija. Iskustva koja mogu i vašu selidbu učiniti lakšom i efikasnijom.

Velika selidba stana u Beogradu šta treba znati

Velika selidba stana u Beogradu šta treba znati

Kombi selidbe prednosti koje treba znati

Kombi selidbe prednosti koje treba znati

Prevoz nameštaj Ikea Beograd

Prevoz nameštaj Ikea Beograd

Kombi prevoz robe

Kombi prevoz robe

IMATE PITANJA ZA SELIDBE U BEOGRADU I SRBIJI?

Kontaktirajte selidbe Beograd i naći ćemo najbolje rešenje za vašu selidbu ili prevoz.